Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بیت الهی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره احتمال وقوع زلزله 5 ریشتری به دلیل فعال شدن آتشفشان دماوند اظهار داشت: زلزله 2.9 ریشتری و پس از آن زلزله 5.1 ریشتری شب گذشته روی گسل مشاء و حوالی ده مشاء در شمال دماوند رخ دادند و پس لرزه‌ها هم منطبق بر گسل مشاء بودند.

وی ادامه داد: خصوصیت ارتعاشات و خودلرزه‌های اتشفشان این است که در یک راستا رخ نمی‌دهند و توزیع ارتعاشات آن دایره‌ای و دورتا دور است یعنی به شکل موجی که در سطح آب ایجاد می شود اما در زلزله و پس لرزه‌های شب گذشته شاهد چنین توزیعی نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: خودلرزه های شب گذشته توزیع خطی و در امتداد گسل مشاء بودند بنابراین وقوع آن را نمی‌توان به فعال شدن آتشفشان دماوند ربط داد.

بیت الهی همچنین درباره انتشار اخباری مبنی بر آماده باش سه روزه در تهران به دلیل احتمال وقوع زلزله‌های شدیدتر گفت: در حال حاضر نمی‌توان چنین پیش بینی‌هایی داشت و نیاز به تجهیزات تخصصی در این زمینه است اما معتقدم مردم باید همواره هوشیار باشند و باید بدانند که کشورمان یکی از کشورهای زلزله خیز محسوب می‌شود. با همه این‌ها به نظر می‌رسد زلزله 5.1 ریشتری شب گذشته زلزله اصلی بوده است.

وی همچنین درباره ارتباط بارندگی های اخیر و وقوع زلزله در چند استان کشور اظهار داشت: همواره موضوع شرایط اقلیمی درباره وقوع زلزله مورد سوال بوده است. زلزله در عمق پایین 7 کیلومتری رخ داده و علت وقوع این زلزله هم فشارهایی است که لایه های زمین تحمل می کند و در یک مرحله ای دچار شکست می شود و این شکست ارتعاشاتی به همراه دارد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: ضخامت این لایه ها به 10 الی 20 کیلومتر می رسد و این روند وقوع زلزله نمی تواند با موضوعی مانند کاهش یا افزایش بارندگی ها ارتباطی داشته باشد.چنانکه شاهد آن بودیم در دوره بی آبی هم زلزله هایی شدیدی رخ داده است.

بیت الهی همچنین درباره احتمال شکاف و ایجاد حفره در سطح شهر تهران به دنبال وقوع زلزله تاکید کرد: وجود قناوات متعدد در سطح شهر می تواند منجر به ایجاد حفره شود. در حال حاضر 50 هزار حلقه قنات شناخته شده وجود دارد و 40 هزار حلقه قنات زیر پوشش ساختمانی مدفون شده اند که در اثر ارتعاش این قنات ها در زمین ناپایدار می توانند عامل شکاف و حفره باشند.

وی در پاسخ به این سوال که در کدام منطقه تهران شاهد تمرکز قنوات هستیم، ادامه داد: اگر از شرق به غرب تهران را پایش کنیم هر 500 کیلومتر به یک رشته قنات برخورد می کنیم که هر رشته قنات مانند قیف عمل می کند. قنوات با یک حالت اوریب به سمت منطقه 12 و شهر ری مایل می شوند. این قنوات را در منطقه تهران قدیم شاهد هستیم چراکه اساسا کارکرد آنها آبیاری بوده است.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: باید توجه شود که حفاری ها برای ساخت مترو نمی تواند در زلزله ها منجر به ایجاد شکاف و حفره شود چراکه یک لایه محافظتی بتنی مستحکم هستند و تونل مترو باعث ریزش نمی شود.      

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آتشفشان پوشش دماوند زلزله مسکن وقوع زلزله شب گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۵۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات

 ملک زاده مدیرکل مدیریت بحران استان یزد با اشاره به اینکه درپی صدور هشدار سطح نارنجی همه دستگاه‌ها در آماده باش بودند، گفت: خسارات این بارندگی‌ها کم بود و بیشترین خسارات در بخش راه، بد لیل گستردگی بارش‌ها گزارش شده است ودر بخش کشاورزی هم فراخوان داده شده تا کشاورزان و باغداران نسبت به مستندسازی اولیه خسارات اقدام کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر  بارندگی اخیر به ۲۱ رشته قنات  خسارت زده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان اضافه کرد: در بخش منابع طبیعی هم ۲ هزارو ۲۰۰ سازه آبی و خاکی داشته ایم که ۳۰ درصد از این سازه‌ها آبگیری کامل شده که برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی از این آب‌ها استفاده می‌شود. 

ملک زاده ضمن تشکر از خدمات ۴۹۰ تیم خدماتی در دستگاه‌ها وتلاش ۲۵۰ تیم جهادی در کنار این تیم‌ها اضافه کرد: با تمرین‌ها ومانور‌های گوناگون و استفاده از تجربیات بارندگی‌های قبلی خوشبختانه میزان خسارات نسبت به بارندگی‌های قبلی کمتر بوده و حتی در این بارندگی در برخی نقاط ضعف‌ها نیز احصا شده تا رفع شوند و در بارندگی‌های بعدی دیگر شاهد این نقاط ضعف نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن (فیلم)
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • فیلم/ وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات