Web Analytics Made Easy - Statcounter

 زلزله ۵.۱ ریشتری بامداد جمعه 19 اردیبهشت تهران در دماوند، نگرانی‌هایی را درباره فعال شدن آتشفشان دماوند ایجاد کرد، گمانه‌زنی‌هایی که از لحظات اولیه این زمین‌لرزه در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده و دست به دست می‌شود اما متخصصان زلزله معتقدند برای درک چنین موضوعی نیاز به تحقیقات وسیع در رفتارشناسی دماوند وجود دارد که تاکنون انجام نشده است، گرچه بر این موضوع هم تاکید دارند که فعال‌شدن دماوند و حرکت‌ گسل‌ها رابطه‌ای متقابل با یکدیگر داشته و با توجه به مطالعات کارشناسان زلزله بزرگ تهران دور از دهن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدی زارع، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله درباره احتمال فعال شدن آتشفشان دماوند به شهرنوشت گفت: زمانی می‌توان گفت زلزله سبب فعال شدن دماوند شده که نوسانات مشابه لرزه‌های آتشفشانی وجود داشته باشد و به دنبال آن انفجار در قله انجام شود.
او افزود: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که ممکن است زلزله، تحت تاثیر فعل و انفعالات دماوند باشد. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که دماوند اتاق ماگمای (مواد مذاب) بزرگی دارد که فعالیت آن باعث ایجاد جابجایی صفحات پوسته زمین و تحرکات گسل‌ها می شود یا گسل‌هایی که فعال بودند با تغییر در ریتم حرکت مواجه شده و زمان‌بندی فعالیت آنها دچار تعجیل می شود که این اتفاقات در نزدیکی آتشفشان‌ها کاملا طبیعی است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله بیان کرد: زمانی می‌توان ادامه این فرآیند یا وقوع آن را بررسی کرد که کار تحقیقاتی روی دماوند و گسل مشا انجام و تغییرات لرزه‌ای آن بازبینی شود. اگرچه باید قبلا این تحقیقات انجام میشد اما هنوز هم دیر نشده و می‌توان آن را شروع کرد. اگر امسال هم این تحقیقات انجام نشود، با زلزله بعدی کمبود مطالعه آن مشاهده می‌شود و آن زمان شاید دیر باشد. بنابراین باید اکنون متوجه شد که در دماوند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. نتیجه تحقیقات اخیر نشان می‌دهد دماوند در سال‌های گذشته فعل و انفعالاتی داشته است چرا که یخچال موجود در منطقه «گزنک» آب شده و پژوهشگران معتقدند علت این امر گرمای ناشی از تغییرات دماوند بوده چرا که نخستین لایه حرارتی دماوند در سه کیلومتری زمین بوده و به سطح نزدیک است.
زارع با اشاره به احتمال وقوع زلزله بزرگ تهران گفت: زلزله با توجه به اینکه یک پدیده طبیعی است، قابل پیش بینی بوده اما اینکه اکنون نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد، ناشی از محدودیت ماست، با علم و تجهیزات فعلی امکان تعیین اندازه، زمان و مکان دقیق زلزله وجود ندارد اما با اتکا به تحقیقات گذشته و توجه به رفتارشناسی گسل‌ها می‌توان نتیجه گرفت که زلزله بزرگ تهران قطعی است اما زمان دقیق آن مشخص نیست.آخرین فعالیت جدی گسل شمال تهران سه هزار و ۲۰۰ سال قبل بوده و با توجه به سیکل تکرار فعالیت این گسل، می‌توان گفت زمان فعالیت دوباره آن نزدیک شده و شاید اکنون در پنجره زمانی آن باشیم.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران بازوان حرکت و شکوفایی کشور

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم در دیدار با جمعی از تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان با بیان اینکه کارگران بازوان حرکت هر جامعه هستند که به سوی رشد و شکوفایی حرکت می‌کنند گفت: بی شک تمام پیشرفت‌های کشور و جامعه کارگری در مسیر زندگی، نشات گرفته از رشد پویایی فکر و اندیشه ورزی بوده و آن جامعه‌ای موفق است که با تفکر تکامل یافته جلو می‌رود و هر جامعه‌ای ای که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتراستفاده کند توسعه و پیشرفت رونق دو چندان پیدا می‌کند.

امام جمعه تبریز افزود: در دین اسلام، برای نیروی کار در حوزه منابع انسانی و نیروی فعال جامعه، برنامه‌ها و دستورات ارزشمندی آمده است که هر کدام چراغ راه مدیریت کلان جامعه برای رسیدن به نظام اسلامی است و در همین خصوص کارگران از اهمیت و جایگاه ارزشمندی برخوردار بوده و برای این قشر توصیه‌های فراوانی شده است.

وی رویکرد‌های اقتصادی که برای نامگذاری سال‌های گذشته توسط مقام معظم رهبری تعیین شده را نشان ازاهمیت و موقعیت کارگران بعنوان ستون‌های اقتصادی کشور حائز اهمیت دانست و گفت: باید با تاسی به سیره پیامبر اسلام و ائمه معصومین علیهم السلام مسیر درست ترسیم شود.

وی با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب همواره دغدغه معیشت کارگران دارند و برای رفع این مشکلات بیانات مبسوطی باارایه راهکار‌های عملی ارائه کرده اند گفت: باید مسئولین امر به این دغدغه‌ها توجه کنند و بدانند توجه به تورم ومعیشت کارگران و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، به همت همین کارگران است.

امام جمعه تبریز ضمن اشاره به اینکه دولت و مجلس باید برای بهبود کسب و کار تلاش مضاعف کنند و از کارگر دقیق حمایت کنند اظهار داشت:برای این منظور تنها شعار کافی نیست بلکه نیازمند حمایت عملی هستیم و در این راستا تامین امنیت شغلی کارگر، توجه به معیشت کارگر، تامین مسکن و ساماندهی قرارداد‌های کار از مهمترین دغدغه‌های این بخش باشد.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان هم گفت: «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» شعار امسال هفته کار و کارگر است و رهبر معظم انقلاب توجه به محیط و بهداشت و سایر مسایل کارگر را از مهمترین بخش‌های رشداقتصادی کشور دانستند.

فتحی افزود: به لطف خدا شاهد آرمش صنعتی در استان هستیم که مایه ارزش افزوده و امنیت شغلی در کشوراست و علیرغم تلاش معاندین و دشمنان در ایجاد اختلال در صنعت، کارگران ما مانع این تلاش‌ها شدند و باز همدشمنان را مایوس کردند.

در پایان مراسم از کارگران نمونه و شاخص استان تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • فعالیت سامانه بارشی فعال در خوزستان از چهارشنبه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • ورود سامانه‌ بارشی فعال به خوزستان
  • کارگران بازوان حرکت و شکوفایی کشور
  • واکنش نماینده دماوند و فیروزکوه به تشکیل استان تهران شرقی
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است