Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تکرار چندباره زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونه‌ای است که این لرزش‌ها می‌تواند احتمال رخداد زلزله‌ای قوی‌تر را هم بالا ببرد.

خبرگزاری میزان -ایلنا نوشت، رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفتگویی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سامانه هشدار سریع این سازمان در زلزله روز گذشته تهران چگونه عمل کرد؟ گفت: سامانه هشدار سریع در ساعت ۳:۰۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۷ وقوع زلزله را اعلام کرد.

او در پاسخ به این سوال که چرا پس از زلزله هشدار دریافت شد؟ گفت: اصولا قبل از وقوع زلزله نمی‌توان چیزی اعلام کرد و چنین کاری پیش بینی زلزله است که هنوز در دنیا ممکن نشده است. منظور از هشدار سریع آن است که قبل از رسیدن امواج مخرب زلزله به شهر اعلام شود که زلزله رخداده و سامانه حدود ۲۰ ثانیه قبل از رسیدن امواج به شهر، رخداد را اعلام کرد. البته در شرایط فعلی تنها سامانه راه‌اندازی شده است و هنوز اقداماتی که بعد از رسیدن هشدار به سامانه باید انجام شود محقق نشده، چرا که باید با هماهنگی ارگان‌های مختلف این امر صورت گیرد.

کرمی محمدی با اشاره به محدودیت‌های قانونی که بر سر اعلام عمومی هشدار وجود دارد، ادامه داد: محدودیت‌های قانونی در این زمینه وجود دارد که باید تعیین‌تکلیف شود تا آن زمان ما اجازه هشدار دادن را نداریم، اما سازمان مدیریت بحران هشدار را دریافت کرد و اقدامات لازم درون سازمانی‌اش را انجام داد.

او در پاسخ به این سوال که برای اینکه شهرداری بتواند به صورت کاربردی از این سامانه استفاده کند و تنها در نقش دریافت اطلاعات هشدار عمل نکند، چه اقدامی باید انجام شود؟ گفت: در داخل شهرداری می‌توانیم از این سامانه استفاده کنیم، برای مثال در آتش‌نشانی درب برخی از ایستگاه‌ها پس از دریافت هشدار به طور خودکار باز می‌شود، البته این کار برای زلزله‌های شدیدتر انجام می‌شود. همچنین برای مترو نیز اقداماتی در دست انجام است. با شرکت گاز نیز توافقاتی در این زمینه انجام شده است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد:، اما مطابق قانون این مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و موسسه ژئوفیزیک هستند که مسئول اعلام هشدار تعیین شده‌اند و این اقدام باید توسط آن‌ها انجام شود. در واقع این وظیفه قانونی آن‌ها است و ما نیز هر کمکی از دستمان بر آید در همکاری با آن‌ها انجام می‌دهیم.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که در مترو چه اقدامی انجام می‌شود؟ توضیح داد: در مترو با توجه به اینکه قطار‌ها با سرعت بالا حرکت می‌کنند، ممکن است در اثر وقوع زلزله از ریل خارج شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، با هشدار به راننده وی باید سرعت را کاهش دهد و در اولین ایستگاه توقف کند. البته هماهنگی‌ها برای انجام این موارد در حال انجام است و به مرور عملیاتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: حال و روز تهران پس از یک زلزله هولناک

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا در زلزله روز گذشته تهران نیازی به قطع برق و گاز وجود داشت یا خیر؟ گفت: شدت این زلزله در حدود ۴ ریشتر بود که در حدی نیست که نیاز به قطعی باشد. اقدامات پیشگیرانه عموما برای زلزله‌های بیش از ۵ ریشتر برای شهر مهم هستند.

او ادامه داد:، اما اینکه گسل مشاء فعالیت دارد و این مساله در ماه‌های اخیر چند بار تکرار شده، حساسیت‌ها را بالا می‌برد، چرا که در گذشته اینگونه نبود و با این تناوب زیاد زلزله‌های ۴ ریشتر و حتی ۵ ریشتر را نداشتیم و لذا حساسیت‌ها در این زمینه بالا رفته است.

کرمی محمدی با تاکید بر اینکه باید همه کشور به این موضوع توجه داشته باشند، درباره علت افزایش حساسیت ناشی از تکرار زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونه‌ای است که این لرزش‌ها می‌تواند احتمال رخداد زلزله‌ای قوی‌تر را هم بالا ببرد.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: لذا به طور کلی می‌توان گفت که احتمال وقوع زلزله بزرگتر نسبت به قبل بالاتر رفته است.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط، سطح هشدار در تهران و آمادگی دستگاه‌ها باید به چه صورت باشد؟ گفت: به هر حال تهران در شرایطی است که همه دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی ربط در موضوع مدیریت بحران باید همواره آمادگی و هماهنگی بین سازمانی خود را برای مواجهه با آن بالا ببرند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا جدیت و هماهنگی کافی بین ارگان‌ها وجود دارد یا خیر؟ گفت: هماهنگی‌ها نسبت به سال گذشته بهتر است و توجه‌ها بیشتر شده است و جلسات مکرری در این زمینه برگزار می‌شود و هرکسی نواقص خود را می‌داند و شرایط احصا شده و انشالله آمادگی کمی بیشتر از قبل خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: مدیریت بحران زلزله تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مدیریت بحران زلزله تهران رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر پاسخ به این سوال کرمی محمدی وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی، عملکرد تیم اعزامی مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان را تشریح کرد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با پرداختن به وسعت سیل در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان گفت: صد در صد شهرستان کنارک درگیر سیلاب شده است. در واقع همه محلات هفتگانه به نوعی درگیر سیلاب است اما محلات پنجگانه نظرآباد، سورک، کوهیان، زیباشهر و چادران کاملاً درگیر سیلاب بوده و ضمن در اولویت قرار گرفتن امداد رسانی، از وضعیت بسیار نامناسبی نیز برخوردار بودند.

وی افزود: در خصوص میزان پیشرفت کار امدادی در سطح استان نیز طبق اظهارات جانشین شهردار کنارک، ۹۰ درصد از پنج محله که مساحتی در حدود ۱۵۰ هکتار است دچار سیلاب شده که حدود ۱۰۰ هکتار از این مساحت امداد رسانی شد و در ۵۰ هکتار شامل چادران و نظرآباد همچنان امداد رسانی در حال انجام است.

مرادی روزبهانی ادامه داد: تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران شامل نیروی انسانی به همراه وسایل نقلیه، ۱۰ دستگاه پمپ آب کف کش و لجن کش و دو دستگاه موتور برق با تجهیزات انفرادی برای کمک به مردم سیل زده اعزام شدند.

بر اساس این گزارش، تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و معاونت خدمات شهری و سازمان آتش نشانی در روز پنجشنبه ۳۰ فروردین به محل حادثه اعزام شده است.

تیم عملیاتی مذکور بلافاصله پس از استقرار و از صبح روز جمعه ۳۱ فروردین با حضور در فرمانداری شهرستان کنارک و برگزاری جلسات هماهنگی با مسئولین شهرستان کنارک (فرماندار و شهردار کنارک) عملیات امدادرسانی را آغاز کرده و تاکنون مشغول به خدمت‌رسانی به سیل زدگان در این شهرستان است.

تیم اعزامی از سازمان مدیریت بحران شهر تهران تا پایان روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در حدود ۳۶۰ نفر ساعت زمان صرف عملیات امداد رسانی به سیل زدگان کرده است.

کد خبر 6089774

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان