Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبرز ناطق‌الهی عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تهران، با اشاره به قرارگیری کشور ایران بر روی گسل‌های بسیار زیاد، اظهار کرد: منطقه جنوب کشور در طول تاریخ شاهد زلزله های زیادی بوده و اتفاقاتی که اخیرا در حوزه هرمزگان و خلیج فارس رخ می‌دهد، زلزله‌هایی است که در امتداد زاگرس همیشه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با لرزه‌های متوسط یا ریزلرزه‌ها انرژی گسل‌ها خالی می‌شود، گفت: البته ممکن است این لرزه‌ها پیش‌درآمدی برای یک زلزله بزرگ‌تر باشد، اما از آنجایی که شواهد تاریخی زیادی داریم که سالیان سال زلزله‌های بزرگی در آن منطقه رخ نداده، امیدوار هستیم که زلزله‌هایی بزرگ‌تر از اینها که دیدیم، رخ نخواهد داد و زلزله‌شناسان پیش بینی می کنند طی حدود یک ماه آینده زلزله‌های در حد پنج ریشتری رخ دهد و پهنه آرام گیرد. 

بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران افزود: سیستم هشداری برای تمام دست‌اندرکاران مدیریت بحران استان و خود مردم باید وجود داشته باشد و بدانند هر لحظه ممکن است در طبیعت اتفاقات عجیبی بیفتد و هیچ‌کس هم نمی‌تواند گارانتی کند که زلزله بزرگی خواهد آمد یا نخواهد آمد، ولی بر اساس شواهد تاریخی انتظار زلزله بزرگی نداریم، البته به این معنی نیست که چنین زلزله‌ای  رخ ندهد.

زلزله در تهران، پایان تمدن این شهر خواهد بود

ناطق‌الهی با بیان اینکه ما وارد دوران پر زلزله خواهیم شد، تصریح کرد: طبق مطالعات انجام گرفته، ما وارد دوران ۱۰ ساله ای می شویم که زلزله‌های بیشتری را تجربه خواهیم کرد، نه به این معنی که زلزله‌های بزرگی را شاهد باشیم ولی تکانه‌ها بیشتر خواهد شد که بر گسل‌ها اثر خواهد داشت.

وی با بیان اینکه زلزله برای تهران بسیار محتمل است، اظهار کرد: معمولا از حدود هر ۱۵۸ سال یکبار زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران رخ داده است و آخرین زلزله ۷ ریشتری در تهران مربوط به ۱۹۰ سال پیش بوده است که این خبر خوبی نیست و به این معنی است که هر روز باید منتظر زلزله‌‌ بالای ۷ ریشتری در تهران باشیم. 

عضو پژوهشگاه زلزله شناسی ایران درباره احتمال تلفات تهران در مواجهه با زلزله گفت: تمام مطالعات نشان می‌دهد که تهران بعد از زلزله‌ای بزرگ کن فیکون می‌شود، بعد از چنین حادثه‌ای تهران عملا در زیر بتن مدفون می‌شود چون امدادرسانی نمی‌توان کرد و بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در پنج قرن اخیر خواهد بود.

ناطق‌الهی ادامه داد: زلزله در پایتخت، پایان تمدن تهران خواهد بود به این معنی که تهران شرایط بسیار وحشتناکی دارد ولی متأسفانه مسئولان درکی از اینکه یک زلزله ۷.۳ ریشتری در پهنه تهران رخ بدهد، ندارند. الان هم فعالیت‌هایی می‌کنند ولی برای آن زلزله‌ای که ما انتظار داریم عملا هیچ تأثیری نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه سیستم‌های مدیریت بحران باید توانمند شود، گفت: بعد از زلزله رودبار و منجیل، سیستم دانشگاهی طی ۳۰ سال گذشته تذکر داده اند که فعالیت های مدیریت بحران و هوشمندسازی زلزله بیشتر شود اما زیاد بها داده نشده است.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله در تهران زلزله در تهران مدیریت بحران زلزله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۷۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده

تحت سه سناریوی نه چندان خوش بینانه وزارت اقتصاد روسیه، صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود.

به گزارش ایسنا، تحت سناریوهای «محافظه کارانه» و «استرس» وزارت اقتصاد روسیه که علنی نشده است، تولید ال‌ان‌جی روسیه ممکن است در فاصله سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۵، در ۳۸.۶ میلیون تن ثابت بماند.

طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده، سناریوی پایه که خوش بینانه ترین سناریو است، رشد تولید از ۳۳.۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۳، به ۵۶.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ را پیش بینی کرده است.

روسیه اعلام کرده است که با کارخانه های جدید واقع در منطقه آرکتیک، می‌خواهد ۲۰ درصد از بازار جهانی ال‌ان‌جی را در فاصله سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ تامین کند که در مقایسه با حدود هشت درصد فعلی، بالاتر است.

با این حال، تحریم‌های غربی متعدد، موانعی را به خصوص برای پروژه جدید «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» به وجود آورده اند که پس از آغاز تولید در دسامبر، هنوز محموله‌ای را صادر نکرده است.

این پروژه قرار است به یکی از بزرگترین کارخانه های روسیه با تولید سالانه ۱۹.۸ میلیون تن ال‌ان‌جی و ۱.۶ میلیون تن میعانات گازی ثابت از سه واحد، تبدیل شود.

منابع آگاه اظهار کرده اند: تبدیل متان به مایع در دمای منفی ۱۶۳ درجه، اکنون در این کارخانه متوقف شده است. شرکت گازپروم همچنین آغاز فعالیت مجتمع گازی عظیم در بندر اوست لوگا را از زمان خروج شرکتهای غربی پس از آغاز جنگ اوکراین، به تاخیر انداخته است.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه در حال حاضر دو کارخانه ال‌ان‌جی بزرگ شامل کارخانه یامال ال‌ان‌جی نواتک و ساخالین ۲ گازپروم دارد که اولی حدود ۲۰ میلیون تن و دومی بیش از ۱۰ میلیون تن ال‌ان‌جی در سال میلادی گذشته، تولید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گذر از دوران سیاه؛ اورتون در لیگ برتر ماندگار شد
  • آزمون سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده تکرار می‌شود
  • خاتمی: بازی با ایران بازی با دم شیر است / عملیات وعده صادق نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است
  • پیش بینی افزایش دما و وزش باد در آبادان و خرمشهر
  • هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان جمعه ۷ اردیبهشت
  • رشد ابر‌های همرفتی و رگبار باران و رعد و برق در هرمزگان
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • هشدار زرد هواشناسی برای این استان‌ها طی ۲ روز آینده
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده